• fotbollströjor

eller faktiskt ingen europeisk fotboll

Crystal Palace som tog tredjeplatsen

assisterad av granit barn fotbollströjor i den här kampanjen

Thomas Partey träffar ribban med ett skott med höger fot från straffområdet. Assisterad av Granit Xhaka.

Liverpool -chefen Jurgen Klopp sa att rädda Champions League -kvalificeringen från en kaotisk säsong var den 'bästa känsla jag kunde ha drömt om' efter seger över Crystal Palace som tog tredjeplatsen billiga fotbollströjor.

The Reds 'Premier League -titel sönderdelades efter jul och de föll blygsamt till Real Madrid i Champions League men samlades för att vinna sina fem sista Premier League -matcher för att hämta ett pris som såg osannolikt ut till näst sista helgen på säsongen.

Liverpool var initialt nervösa men fick det resultat de behövde mot Palace - som fick Roy Hodgson att ta över för sista gången - tack vare två mål från Sadio Mane inför nästan 10 000 hemmafans på Anfield fotbollströjor.

En topp-fyra-plats såg utöver Liverpool när de satt åttonde i början av mars efter en kampanj som underminerats av skador och en katastrofal körning av hemmaform inklusive sex på varandra följande Anfield ligan nederlag maillot foot pas cher.

Även i slutet av april förblev de fyra poäng från fjärdeplatsen med bara fem matcher kvar men vann var och en av dem för att inte bara täta en plats på Europas toppbord igen utan också hoppa Chelsea till tredje.

Mane petade hem från ett hörn nio minuter före halvtid för att lindra Liverpools tidiga ångest och senegalspissen tog in segern med ett avböjt skott i den 74: e minuten.

Andros Townsend gav Liverpool en tidig skrämma när han sprang klart bara för att skjuta av målet men hemmalaget tog kontrollen därifrån och lättade till seger med några ytterligare larm.

Liverpool övervägde en säsong i Europa League eller konferensen - eller faktiskt ingen europeisk fotboll alls - när Joe Willocks 95: e minuts kvittering gav Newcastle United en poäng den 24 april.

Liverpools spelare och Klopp såg skalchockade ut efter den matchen - fem dagar efter ännu en missvisande dragning mot Leeds United - när de satt på sjätte plats och såg ut som en sida som troligtvis skulle göra en rad vinster tillsammans.

Men med Fabinho tillbaka på mittfältet efter hans besvärjelse i försvaret, hittade de sin form och segrarna innebär att de kommer tillbaka i Europas elitturnering nästa termin trots kampanjerna i den här kampanjen.

Det fanns inget mer dramatiskt än det anmärkningsvärda sista-gasp-huvudet från Alisson på West Bromwich Albion, när målvakten tappade fram i desperation med att Liverpool hölls 1-1 och deras Champions League-förhoppningar försvann.